"Karjalaisuus on elämää, toisen ihmisen huomioimista, tietoisuus suvun juurista, elämäntapa, kodin ja suvun perintö, runoja, lauluja, taidetta, unelmia, uuniruokien, potatkakkaroiden ja riisryynpiiraiden tuoksua."
-Karjalan Liitto

sunnuntai 27. marraskuuta 2011

NAISTOIMIKUNNAN KÄSITYÖKILPAILU 2012

Karjalan Liiton naistoimikunnan
Vuoden käsityökilpailu 2012

Kirjokintaat ja kinnasneulatyöt


Kirjokintaat ja kinnasneulatyöt ovat vuoden 2012 kilpailutöitä.
Kilpailuaika on 29.2.2012 mennessä.

Käsityökilpailu järjestetään Karjalan Liiton naistoimikunnan toimintana. Osallistuminen edellyttää Karjalan Liiton jäsenyyttä tai osallistumismaksun maksamista.

Kilpailutyöt toimitetaan kunkin piirin kilpailuvastaavalle, joka on yleensä piirin naistoimikunta. Piirissä valitaan sarjojen kolme parasta toimitettavaksi valtakunnalliseen kilpailuun. Valtakunnallisen kilpailun työt arvioidaan liiton naistoimikunnan kevään kokouksessa, vuonna 2012 siis Lahdessa. Arvioinnissa voidaan käyttää asiantuntijaraatia tai -henkilöitä.

Sarjajako:

A.
1.) Kirjoneulekintaat
2.) Kirjovirkatut kintaat
3.) Kirjotut kintaat (neulottu, virkattu, huovutettu, koukuttu tms. kinnas, ja siihen on tehty kirjontaa)

B.
1.) Kinnasneulakintaat
2.) Kinnasneulalla tehdyt muut työt

Liiton naistoimikunta pidättää oikeuden muuttaa esimerkiksi sarjajakoa arvioinnin yhteydessä.

Kilpailutöiden palautumisesta tekijälleen vastaa piirin henkilö, joka on työn vastaanottanut. Ohjeissa tulee tietoa työn merkitsemisestä riittävillä tiedoilla ennen toimittamista eteenpäin.

Piirien naistoimikuntien/piirien tulee vastata kaikista mahdollisista postitus- tai toimituskuluista.
Ei-jäsenten osallistumismaksu on kymmenen euroa.
Piirit voivat neuvotella kilpailutöiden tekijöiden kanssa, jos tekijä haluaa mahdollisesti luovuttaa työn piirin käyttöön esimerkiksi varainhankintaan.

Liiton kilpailussa palkitaan vain kilpailuohjeen mukaisesti valmistettuja töitä.
Yleisesti arvioinnissa kiinnitettään  huomiota työn siisteyteen ja huolellisuuteen, innovatiivisuuteen, kauneuteen ja toimivuuteen sekä työn vaativuuteen käytettävän ajan ja materiaalin suhteen.

VUODEN KÄSITYÖKILPAILU


OHJEET JA SÄÄNNÖT


KILPAILUAIKA: 

29.2.2012 mennessä. Tulokset julkaistaan Liiton naistoimikunnan kevätkokouksen jälkeen toukokuussa 2012.

 

KILPAILUTYÖ:

Kirjokintaat ja kinnasneulatyöt

SARJAJAKO:

A.
1.) Kirjoneulekintaat
2.) Kirjovirkatut kintaat
3.) Kirjotut kintaat (neulottu, virkattu, huovutettu, koukuttu tms. kinnas, ja siihen on tehty kirjontaa)

B.
1.) Kinnasneulakintaat
2.) Kinnasneulalla tehdyt muut työt

OSALLISTUMINEN:

Työt lähetään kunkin alueen Karjalaisseurojen piirin kautta. Osallistuminen edellyttää Karjalan Liiton jäsenyyttä ja näin on myös mahdollista saada työn toimituskulut omalta seuralta tai piiriltä. Liittoon kuulumaton osallistuja maksaa osallistumismaksun, jonka suuruus ilmoitetaan kilpailutiedotteessa.

KILPAILUN JÄRJESTÄJÄ:

Karjalan Liiton naistoimikunta pidättää oikeuden muuttaa esimerkiksi sarjajakoa arvioinnin yhteydessä, mikäli kunakin vuonna annettu kilpailutehtävän luonne antaa siihen aihetta. Arvioinnin tekee naistoimikunnan kokous mahdollisesti asiantuntijoiden avustuksella. Kilpailussa palkitaan vain kilpailuohjeen mukaisesti valmistettuja töitä.

KILPAILUTYÖN MERKITSEMINEN

Tekijän nimi ja osoitetiedot, perusseura sekä piiri merkitään työhön lujasti ja niin, että ne eivät ole näkyvissä työtä arvioitaessa. Kilpailutöiden palautumisesta tekijälleen vastaa piirin henkilö, joka on työn vastaanottanut.

KARJALAISSEUROJEN PIIRIN TEHTÄVÄT:

Käsityökilpailutyöt toimitetaan kunkin piirin kilpailuvastaavalle, yleensä piirin naistoimikunnalle.
Mihinkään piiriin kuulumattomat suku- ja pitäjäseurojen jäsenet lähettävät työnsä sen piirin kautta, minkä alueella on seuran kotiosoite.

Piirissä valitaan sarjojen kolme parasta toimitettavaksi valtakunnalliseen kilpailuun.

Piireissä arvioinnin tekee kilpailuvastaava naistoimikunnan tai piirikokouksen avustamana. Piiri voi palkita sinne lähetettyjä töitä niin halutessaan.

Piirien naistoimikuntien/piirien tulee vastata valtakunnalliseen kilpailuun lähetettyjen töiden toimituskuluista. Piiriin kuulumattoman kilpailijan on vastattava itse piirin kilpailuun asti myös työn palautuskustannuksista.

Piirit voivat neuvotella kilpailutöiden tekijän kanssa, luovuttaako tämä työn piirin käyttöön esimerkiksi varainhankintaan muun muassa myyjäisissä tai arpajaisissa.


 KAIKKI MUKAAN!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti