"Karjalaisuus on elämää, toisen ihmisen huomioimista, tietoisuus suvun juurista, elämäntapa, kodin ja suvun perintö, runoja, lauluja, taidetta, unelmia, uuniruokien, potatkakkaroiden ja riisryynpiiraiden tuoksua."
-Karjalan Liitto

keskiviikko 29. helmikuuta 2012

KALEVALANPÄIVÄ 2012

Karjalan Liitto viettä kädentaitojen teemavuotta ja sen myötä saimme kutsun Jokioisiin Kalevalanpäivän tilaisuuteen esittelemään kerhomme toimintaa. Otimme kutsun mieluusti vastaan ja huristelimme tiistaina rankan lumisadeaamun jälkeen illaksi Jokioisten kaupungintalolle.

Joutenhan ei kukaan jouda olemaan, joten meillä oli käsitöitä mukana sekä näytille, että tehtäväksi; ketjuvirkkausta, nauhankudontaa, nurjatonta etupistokirjontaa ja neulakinnasta.

vanhaa käspaikkaa ripustetaan esille
Paikallinen seura oli pyytänyt tilaisuuteen tulijoita tuomaan mukanaan vanhoja käsitöitä. Ja mitä kaikkea siellä näimmekään: esim. kaksi evakkomatkaa tehneen ryijyn

30-luvulla valmistetun alushameen Hiitolasta:

Alushame tämä tässä alareunassa, raidat kuten Hiitolan sukissa.
Hienoja olivat myös punapoimintaliinat.


Kiitos, että kutsuitte, oli mukava tulla. Ja tulihan meistä melkein sukulaisia:)

3 kommenttia:

 1. Ihania töitä, erityisesti hiitolaiset juuret omaavana kiinnosti tuo alushame.

  VastaaPoista
 2. Sen verran vielä lisäisin, että tiedättekö, tai saatteko jostain tietää tämän alushameen omistajan? Esittelemme serkkuni kanssa Kurkijokelainen lehdessä hiitolaisia käsitöitä, ja mielellämme esittelisimme tämän alushamee + mahdollisesti siihen liittyvän tarinan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti en ehtinyt kovin montaa kuvaa ottaa, saatikka tähtäillä, joten hamekin on vain osittain näkyvissä.
   Kyllä tiedämme tekijän ja meillä on yhteystiedot. Itse asiassa saimme hameenkin mukaamme, se on ollut tänään tutkinnan alla. Tarkistan ystävältäni tiedot ja palaan sinulle sähköpostilla.

   Poista