"Karjalaisuus on elämää, toisen ihmisen huomioimista, tietoisuus suvun juurista, elämäntapa, kodin ja suvun perintö, runoja, lauluja, taidetta, unelmia, uuniruokien, potatkakkaroiden ja riisryynpiiraiden tuoksua."
-Karjalan Liitto

perjantai 25. huhtikuuta 2014

Kevättä jo

Niin odoteltiin pääsiäistä ja tulihan se sieltä, eikä hullumpi ollutkaan - ainakaan sään puolesta. Toivottavasti teillä lukijoilla myös. Pääsiäisen aikaan oli aika monen median aiheena virpomisen perinteestä juttua. Ihan kiva, että sitä selviteltiin. Eiväthän lapset voi tietää perinteistä, jollei niitä heille opeteta.


Pääsiäisen aikaan ei juurikaan tullut kuvattua, tämä pupunen on pääsiäismyyjäisistä hankittu sämpylä, aika söpö ja kaikenlisäksi herkullinen. Jonain päivänä täytyy kokeilla reseptiä.

Paimiossa on hiljattain avattu käsityöharrastajain museo Miila. Se on kevään käyntikohteemme, samalla vierailemme myös Paimion sähkömuseossa tien toisella puolella. Monesti nämä lähikohteet jäävät vähemmälle huomiolle, mutta kauemmaksi tulee ehdittyä paremmin. Hieno päästä katsomaan ja kuulemaan sisarusten vaiheista ja töistä kertovaa näyttelyä. Mahtava kulttuuriteko tällainen perintö.


Oheinen lehti sisältää muutamia mielenkiintoisia artikkeleita; mm. ketjuvirkkauksesta ja  punapoiminnasta. Lehden saattaa löytää kirjaston valikoimista. Ja niin ihanasti loistaa tuossa kannessa Raijan Aitan pellavat, niistäkin juttua lehdessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti