"Karjalaisuus on elämää, toisen ihmisen huomioimista, tietoisuus suvun juurista, elämäntapa, kodin ja suvun perintö, runoja, lauluja, taidetta, unelmia, uuniruokien, potatkakkaroiden ja riisryynpiiraiden tuoksua."
-Karjalan Liitto

sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Kirjavat kintaat neulalla


Näissä kuvioissa on käytetty kahta väriä, kumpikin omassa neulassaan. Neulomisen periaate on, että neulassa on saman värinen lanka kuin peukalon takaa alimmaisena poimittava lanka on.






Pistona on kaksivaiheinen 2+2 ja joka toinen kerros on yksivärinen. Kummallakin värillä neulotaan kaksi pistoa. Näistä töistä näkee havainnollisesti, että neulakinnastekniikka tuottaa vinoja kuvioita.






Tässä on sama pisto, mutta uusi kerros neulotaan kiinni edelliseen aina vastaavalla samalla värillä. Tumman vihreä yhdistetään tumman vihreään.






Lanka kuljetetaan pistojen vasemmalla olevien lenkkien läpi. Kerroksia yhdistettäessä kuljetettava lanka saattaa näkyä hyvinkin, mutta se ei ole pisto, eikä sitä tule neuloa. Muuten pistojen määrä kasvaa.


 

Kolmivaiheinen pisto tuottaa enemmän vinoruutuja kuin kaksiviheinen. Koepalassa on pistona 2+2+2 ja piston kuusi pistoa on jaettu tasan, kolme punaista ja kolme valkoista pistoa.




Näissä kintaissa pistona on kolmivaiheinen 3+3+1 jolloin pisto kulkee seitsemän piston alueella ja värit on jaettu 3 valkoista ja 4 punaista pistoa. Kämmenosassa on kolme kaksiväristä kerrosta ja suussa yksi kerros.

Videot neulakinnastekniikasta näyttää useiden kolmivaiheisten eli venäjäksi -pistojen tekemisen.


3 kommenttia:

  1. Nämä on mielenkiintoisia pistoksia:)

    VastaaPoista
  2. Jaa, no nyt pitää alkaa kokeilla. Olen minä kaksvaiheisessa - suomeksi - pistossa onnistunut hyvinkin kuljettamaan toista väriä kaikenlaisiin vinoihin raitoihin, mutta kolmivaiheisessa en olen saanut kaunista lopputulosta niitten vennäiks väännettyjen kohdalla.

    VastaaPoista