"Karjalaisuus on elämää, toisen ihmisen huomioimista, tietoisuus suvun juurista, elämäntapa, kodin ja suvun perintö, runoja, lauluja, taidetta, unelmia, uuniruokien, potatkakkaroiden ja riisryynpiiraiden tuoksua."
-Karjalan Liitto

tiistai 18. lokakuuta 2011

Osaavat naiset

Viime viikonloppu kului tiiviisti Osaava Nainen tapahtumassa. Osastomme oli B-hallissa ja meillä oli esillä kirjoneulelapasia, -kintaita ja -sukkia rajantakaisesta Karjalasta. Neuloimme niitä viime keväänä innolla Karjalaisille kesäjuhlille ja ne ansaitsivat mielestämme toisen esittelyn. Usein ihaillaan virolaisten tapaa hyödyntää perinteitään, meiltä löytyy ainekset samaan:
Yksi kerholaisistamme lähestulkoon 'höyrähti', kauniisti sanoen Koiviston neulesormikkaisiin, niitä ja muita, kuten Kuolemajärven ja Antrean malleja on jo syntynyt eri langoista ja projekti sen kuin jatkuu, tässä näyte:

Tällä hetkellä Vuorelman Satakielestä näyttäisi tulevan kaunein ja tasaisin lopputulos...saas nähdä mitä seuraavaksi.

Meillä oli nuttukurssi syyskuun alussa ja tavoitteena saada nutut valmiiksi tänne esille. Ihan kaikki eivät saaneet omaansa valmiiksi, mutta viisi kappaletta oli näytillä:


Valitettavasti tässä kamerassa ei ollut enempiä kuvia, mutta laitamme uuden postauksen näistä, sillä niin hienoja niistä tuli. Loput valmistuvat varmasti lähitulevaisuudessa.

Meillä oli kaksi työnäytöspistettä, toisessa neulottiin kintaita kinnasneulalla ja toisessa virkattiin ketjuvirkkauskuvioita. Molemmissa pisteissä riitti kiinnostuneita välillä ihan tungokseksi asti. Näytillä oli myös aiemmin valmistettuja ketjuvirkkauksin koristeltuja pusseja, pussukoita, liinoja, pyyhkeitä...

Ja olipa eräs mummo hurahtanut amigurumeihin, kun lapsenlapsi sellaisesta kiinnostui:
Kiitos kaikille osallistujille. Tämä oli tämän vuoden toinen suuri ponnistus kesäjuhlien jälkeen. Nyt voimme kerätä voimia ja keskittyä jälleen tekemisiin. Uusia neulakintaan oppijoita oli jo maanantaina tullut paikalle, joten eiköhän toiminta jatku vilkkaana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti