"Karjalaisuus on elämää, toisen ihmisen huomioimista, tietoisuus suvun juurista, elämäntapa, kodin ja suvun perintö, runoja, lauluja, taidetta, unelmia, uuniruokien, potatkakkaroiden ja riisryynpiiraiden tuoksua."
-Karjalan Liitto

maanantai 28. toukokuuta 2012

KESÄN KYNNYKSELLÄ JA TUULETUSTA

Ihana helle meitä hellitteli viime viikon, tämän viikon alku tuntuukin varsin kolealta vaikka eihän se 15 astetta nyt kovinkaan vähältä tunnu. Helteet saivat aikaan sen, että kaikki kukkii ja luonto on vehreä
Viime sunnuntaina saimme kuulla seuramme kuoron esittämänä kesäisiä lauluja, Unto Monosen tangoa...

kiitos kauniista lauluista ja lykkyä pyttyyn kesäjuhlien kuorokavalkaadiin. Kiitos myös muista esityksistä ja emännille pullakahveista.

Sitten alkaa olla aika laittaa kansallispuvut ojennukseen. Kesän monet juhlat odottavat kutsuvina ja mikäpä muu sopivampi asuste sinne kuin kansallispuku.

Karjalaiset kesäjuhlat vietetään tänä vuonna Lahdessa viikko ennen juhannusta ja sinne halajaa monen mieli katselemaan, kuuntelemaan ja nauttimaan lupsakasta tunnelmasta.

Ja elokuussa vietetään jälleen kansallispuvun syntymäpäivää. 5.8. osuu Turussa Lasten ja nuorten tanssitapahtuman kanssa yhteen, heille tulee vieraita Unkarista, Virosta ja Puolasta
(http://www.rytky.fi/FileUpload/Tiedote_2_2012.pdf).

Luostarivuoren Käsityöläismuseossa on näiden ryhmien kansantanssinäytös klo 11.30-13 ja tämän jälkeen kuljetaan kulkueena toiselle mäelle eli Puolalanpuistoon piknikille. Näin saamme varsin näyttävän toisen KANSALLISPUKUJEN TUULETUSPIKNIKIN tänne Turkuun.
Tervetuloa mukaan.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Sanopa muuta. Hieno yhteensattuma, nyt toivomme vaan, että mahdollisimman moni tulee paikalle ja saamme yhtenäisen kulkueen mäeltä toiselle :)

      Poista