"Karjalaisuus on elämää, toisen ihmisen huomioimista, tietoisuus suvun juurista, elämäntapa, kodin ja suvun perintö, runoja, lauluja, taidetta, unelmia, uuniruokien, potatkakkaroiden ja riisryynpiiraiden tuoksua."
-Karjalan Liitto

perjantai 21. huhtikuuta 2017

Koukussa aivan

Toimitalomme salin iki-ihanat, etupistoin kirjotut verhot ovat tulleet valitettavasti matkansa päähän. Ukko aurinkoinen on vuosien saatossa polttanut kirjonnat niin, että lanka on hiipunut kadoksiin nurjalta puolelta. Kirjontana käytetty nurjaton etupisto on tietysti oikealla puolella jäljellä, mutta ei kestä enää pesua. Ylläolevasta kuvastakin näkee auringon mahtavan voiman. Lisäksi muutama verho on hapertunut alataitteelta:Nämä verhot ovat toki ilahduttaneet salissa jo runsaat parikymmentä vuotta. Olemme siis valmistelleet uusia verhoja. Syksyllä saimme ne kirjontaa vaille valmiiksi. Sitten tulikin pulma, minkälaisen kirjonnan niihin tekisimme. Olimme jo päätyneet käyttämään ketjuvirkkausta ja värinä entiseen malliin punaista, vaikka muitakin väläyteltiin. Kuvioita on kivoja vaikka kuinka, olisiko kaikki verhot erilaisia? No ei sentään, saattaisi olla piirtäjälle kova homma, vaikka kyllä tästä valitustakin on hänelle iso työ.

Ketjuvirkkaushan tehdään kankaalle piirrettyä viivaa myöden. Apuna käytetään kirjontakehystä, joka helpottaa virkkaamista kankaan läpi. Lanka poimitaan kankaan alta ja vedetään langan päällä olevan silmukan läpi. Samankaltaisen kirjonnan saa myös neulalla tehden. Langan menekin arvioimiseksi, on yksi verho virkattu, muut valmistuvat pikkuhiljaa.#ketjuvirkkaus #verho #kirjonta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti