"Karjalaisuus on elämää, toisen ihmisen huomioimista, tietoisuus suvun juurista, elämäntapa, kodin ja suvun perintö, runoja, lauluja, taidetta, unelmia, uuniruokien, potatkakkaroiden ja riisryynpiiraiden tuoksua."
-Karjalan Liitto

tiistai 6. maaliskuuta 2012

Kirjottuja tarinoita

Edellisen tekstin helmi- ja metallilankakirjoja on tehnyt myös nämä kolme käspaikkaa (kolme vasemmanpuoleista, punaisella kirjuutetut).

Ja pistohan on se nurjaton etupisto. Kuvioina kukkilintuja ja elämänpuu (onnea tuovat linnut), neitsyt Maria ja Pyhä Yrjö. Oikeanpuoleinen on 'pelastettu' vanha käspaikka. Jonkun muun taitajan tekemä siis.

Kalevalanpäivänä kävimme siis Jokioisilla ja yksi aarre jäi siitä postauksesta esittelemättä:


tämä täkänä, joka ihastutti meitä suuresti. Siihen on kudottu varmasti jonkun perheen tarina. Ensikatsomalla se näytti aivan symmetriseltä, mutta kun tarkemmin katseli, oli paljon hienoisia eroja. Kuten tässä kuvassakin. Oikean reunan linnut ovat kiinni puun oksissa, vasemman puoleiset ovat irrallaan, samoin olivat siitä vasemmalle kudotut linnut.

Ja ihmisetkin olivat erimallisia, minulla on kyllä kuva koko seinävaatteesta, mutta on näköjään jäänyt toiselle koneelle. Kaivan sen sieltä esiin teille ja lisään tähän. Seinävaatteen leveys on toista metriä ja korkeus samoin, eli kookas teos. Mutta herkullinen suorastaan.

Tässä luvattu kuva koko seinävaatteesta.

2 kommenttia:

  1. Valtavan upeita töitä. Teillä on ollut hieno visiitti Jokioisiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan, olet oikeassa Pia. Siellä oli paljon kauniita käsitöitä esillä. Ja ennen kaikkea siitä sai uutta puhtia.

      Poista