"Karjalaisuus on elämää, toisen ihmisen huomioimista, tietoisuus suvun juurista, elämäntapa, kodin ja suvun perintö, runoja, lauluja, taidetta, unelmia, uuniruokien, potatkakkaroiden ja riisryynpiiraiden tuoksua."
-Karjalan Liitto

keskiviikko 3. lokakuuta 2012

ESILIINAT ESILLÄ

Syksy on vaudissa ja olemmekin keränneet melkoisen määrän esiliinoja kaappien kätköistä. On mukava nähdä niin paljon erilaisia ja toisaalta samanlaisia malleja. Yhtään puunkantoesiliinaa ei vielä ole tullut vastaan:)

Tämä essu on Hiitolan kansallispukuun kuuluva ja se on otettu kolmen piirin käsityönäyttelystä, joka on tällä hetkellä Paimion Kaupungintalolla ja sieltä se siirtyy Turkuun.

Esiliinat ovat olleet siis oleellinen osa pukeutumistamme. Eilen juuri kuulin erään rouvan kertomana, että heillä pienenä pidettiin hameita päällä. Niitä ei joka päivä vaihdettu, sen sijaan puhdas esiliina vaihdettiin joka päivä eteen!

Me päätimme laittaa tämän monikäyttöisen, mutta hieman unohduksissa olevan vaatekappaleen esille ja teillä on mahdollisuus nähdä esiliinoja ja pyyheliinoja sekä vanhoja että uusia Osaava Nainen -tapahtumassa 12. - 14.10. Turun Messukeskuksen B-hallissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti