"Karjalaisuus on elämää, toisen ihmisen huomioimista, tietoisuus suvun juurista, elämäntapa, kodin ja suvun perintö, runoja, lauluja, taidetta, unelmia, uuniruokien, potatkakkaroiden ja riisryynpiiraiden tuoksua."
-Karjalan Liitto

maanantai 8. lokakuuta 2012

KESKIAIKAISTA HIDASTELUA

Viime viikolla tuli ykkösen Puoli seitsemän ohjelmassa viime kesänä kuvattu ohjelma Turun Keskiaikaisilta markkinoilta. Se alkaa n. 11 minuutin kohdalla.


Siinä ohjelmassa ovat haastateltavana meitä lähes vastapäätä kojuansa pitäneet rouvat Neulakko ja Hibernaatiopesäkkeen blogeista. Emme ihan ole 'hurahtaneet' pukuinnostuksessamme Neulakon ja Hibernaatiopesäkkeen malliin. Mutta allekirjoitan kyllä käsinompelun ihanuuden. Se on sitä todellista hidastelua.


Keskiaikamarkkinoilla ehtii myös hyvin vaihtaa kuulumisia, opetella uusia nauhamalleja ja kyllä ne työtkin siellä valmistuu, vaikka hidastellaankin.


Samalla suunnitellaan uusia juttuja ja tehdään löytöjä, kuten tämä pirta:


Aivan ihana - pakko saada - ja kokeilla. Ja kaunista nauhaa sillä saa aikaan. Se on ruotsalaista valmistusta, käsin tehty. Kuin koru.Minnehän lienee käsityöläiset kadonneet näiltä tuoleilta? Lepäämään tietysti.

2 kommenttia: